Benløse Floorball Club har sikret sig en af Danmarks mest dedikerede – og talentfulde – trænerprofiler. David de Fries skal i de kommende tre år skal stå i spidsen for klubbens hold i herrernes bedste række. Martin Lytje vil fortsat være tilknyttet holdet.


Som spiller har David de Fries sat store aftryk i Benløse de sidste 15 år. Han har, med en lille afstikker til Nordjylland, været en stærk sidste skanse i Benløsemålet som han også vogtede, da klubben i 2017 vandt sit første DM-guld på herresiden.

Efter David lagde hjelmen på hylden har han helliget sig trænergerningen, hvor de seneste år har budt på et succesfuldt makkerskab med Martin Lytje. Det resulterede i Benløse Floorball Clubs anden DM-triumf i 2019 inden Corona lukkede ned for slutspillet i 2020. Netop nu jagter duoen endnu en titel.

– Man finder ikke en mere professionel og dedikeret person i floorballverdenen end David. Han er et af de største trænertalenter i dansk floorball. Når jeg bruger ordet talent, er det fordi, David fortsat er i gang med sin udvikling, selv om han allerede er på et meget højt niveau, siger Thomas Brodersen, der er ligaansvarlig i Benløse Floorball Club og fortsætter:- Folk, der kender David, ved, at han altid sætter overliggeren højt. Han vil hele tiden udvikle spillerne, holdet og sig selv. Det er med til at løfte omgivelserne gevaldigt. 

David de Fries glæder sig til udfordringen:- Mit hjerte banker for Benløse og floorballsporten, og jeg ser frem til at stå i spidsen for holdet med et stærkt team i ryggen. Jeg synes, at der tegner sig et rigtigt spændende projekt de kommende år.


Ført 2000-årgangen frem
I trænersammenhæng har David de Fries ført Benløses stærke 2000-årgang frem helt fra de yngste ungdomsrækker. En årgang, der tæller navne som Nikolaj Brixager, Jonas Mønsted, Mikkel Christensen, Mathias Mortensen, Mathias Glass og Kasper Dahl.
– Det arbejde, David over mange år har lavet med 2000’erne, var meget succesfuldt. Her tænker jeg ikke kun på resultaterne, men i høj grad også på den træningskultur og den tilgang til sporten, der blev skabt. Det viser, hvad man kan udrette, når man går dedikeret og struktureret til opgaven.

Teamet 2021-2022
David de Fries er den første, og meget vigtige brik i Benløses opbygning af teamet omkring ligaholdet for de kommende sæsoner. Nu arbejdes der på, at få resten af teamet på plads.
Martin Lytje, der i januar 2019 blev cheftræner, og før da havde arbejdet med holdet et par år som assistent, vil fortsat være en del af teamet.
– Vi er glade for, at Martin stadig vil bidrage omkring holdet. Han er en stor kapacitet. Vi har også respekt for Martins ønske om at træde et skridt tilbage, og vi ser frem til at finde den helt rigtige rolle. Der er flere muligheder, og den snak tager vi fat på efter slutspillet, siger Thomas Brodersen.

Selv har Martin Lytje fuldt fokus på de kommende semifinaler:- Jeg er glad for at overlade stafetten til David i de kommende sæsoner. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og jeg er godt tilfreds med mine sæsoner som cheftræner. Lige nu har vi dog begge fuldt fokus på slutspillet, hvor målet er DM-guld, og derfor må detaljerne om næste sæson vente.


Truppen 2021-2022
Benløse siger i næste sæson farvel til Jesper Roland, Daniel MacCabe og Daniel Nygaard, der skal prøve kræfter med Allsvenskan i den skånske samarbejdsklub Höllviken.- Det giver altid spørgsmålstegn og uro, når man siger farvel til tre så dygtige spillere. Nu har vi David på plads, og så skal vi i gang med nogle gode snakke med resten af truppen. Vi vil holde på så mange vi kan og gerne tilføre klubben lidt nyt blod udefra. Derudover er der en række unge talenter på vej op fra U18-holdet, så vi er fortrøstningsfulde, fortæller Thomas Brodersen.

Benløse har indledt slutspillet med en 8-4-sejr ude over Vanløse. Anden og evt. tredje semifinale spilles den 29.-30. maj i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted. DM-guldet bliver afgjort i Superfinalen, der spilles i Helsingør søndag den 6. juni.