Med en sejr på 9-4 over topholdet Sunds lørdag eftermiddag i Ringsted Sportcenter sikrede Benløse sig definitivt 1. pladsen i floorball-ligaens grundspil.

Det begyndte som forventet – og i højt tempo med taktiske greb fra de to trænere, der gerne ville have bestemte kæder overfor hinanden. Benløse var spilstyrende, mens Sunds stod kompakt med fokus på lynhurtige omstillinger. Det billede gav også udbytte på måltavlen, hvor de to holds topscorere slog til. Først Mathias Glass til 1-0 efter en velgennemført angreb. Og derefter Sunds’ Mikkel Skov med et knivskarp afslutning på kontra. Det var dog Benløses periode spille- og chancemæssigt, og duoen Daniel Nygaard / Mathias de Fries sørgede for 3-1-føring ved pausen med hver sin scoring og assist.

Anden periode begyndte også med Benløse i teten. Jacob Bøge gjorde det tidligt til 4-1, og der var bud efter mere. Benløse fik chancen i overtal efter kampens første udvisning, men det blev misbrugt. Og så kunne Mathias Lauridsen reducere til 4-2 sådan lidt ud af det blå efter lidt nonchelant Benløse-spil, der førte til fejl på egen halvdel. Kun 14 sekunder tog det dog Mathias de Fries at øge føringen til 3 mål igen. Sunds udnyttede til sidst i perioden sit første overtal, da Benløses Jacob Bøge røg i straffeboksen, og stillngen før anden pause var 5-3.

Sidste periode gav to hurtige udvisninger til Benløse til stor utilfredshed for publikum. Det gav Sunds 4 minutters overtal i streg, og med 5 sekunder tilbage af den anden udvisning stod Kristoffer Handgaard pludselig alt for fri feltet, og kunne for alvor sende sit hold tæt på med reduceringen til 5-4. Igen gik der dog under et minut, før Benløse svarede igen. Det var kampens mærkeligste episode, og et af de måske mest spektakulære mål i denne sæson, hvor bolden blev med ganske svag fart blev tacklet ind ved den ene Sunds-stolpe uden keeper Julian Van Enckevort anede hvor den lille runde var henne.

Det mål punkterede lidt Sunds-ballonen, og i de sidste ti minutter satte Benløse trumf på med scoringer fra Joel Berg, Matias Glass og Daniel Mac Cabe. Til sidst blev der også debut til den unge og talentfulde Benløse-keeper Jonas Mønsted, der i en alder af 16 år fik sine første minutter på banen i floorball-ligaen.

– Jeg synes det var fortjent, at vi vandt i dag og fik revanche for nederlaget i Sunds i december. At vi sikrede os sejren i grundspillet er også en fjer i hatten, og selv om der stadig er en grundspilskamp tilbage, bliver der nu fuldt fokus på slutspillet. Vi har ikke vundet noget som helst, og slutspillet er en helt ny turnering, sagde Benløse-anfører Niklas Elfving efter kampen.

Med sejren i grundspillet er Benløse sikret hjemmebanefordel i kvartfinalerne og skal vælge sin modstander blandt nr. 4-8. Grundspilssejren betyder også hjemmebanefordel i en evt. semifinaleserie. Både kvartfinaler og semifinaler spilles bedst af 5 kampe, mens finalen er én kamp, der spilles i Dansk Kabel TV Arena den 20. maj som en del af Floorball Danmarks Superfinale.

Floorball-ligaen, 17. runde
Benløse – Sunds 9-4 (3-1, 2-2, 4-1)

04.31: 1-0 Mathias Glass (Daniel Mac Cabe)
08.35: 1-1 Mikkel Skov (Søren Holm)
12.18: 2-1 Daniel Nygaard (Mathias de Fries)
12.37: 3-1 Mathias de Fries (Daniel Nygaard)
21.43: 4-1 Jacob Bøge (Niklas Elfving)
28.04: U2 Matthias Bust, Sunds
33.41: 4-2 Mathias Lauridsen
33.55: 5-2 Mathias de Fries (Daniel Nygaard)
38.33: U2 Jacob Bøge, Benløse
38.52: 5-3 Kristoffer Handgaard (Anders Holm) PP
41.30: U2 Jacob Bøge, Benløse
43.32: U2 Joel Berg, Benløse
45.27: 5-4 Kristoffer Handgaard (Morten Handgaard) PP
46.32: 6-4 Selvmål
51.32: 7-4 Joel Berg (Daniel Mac Cabe)
54.49: Time out Sunds
56.19: 8-4 Mathias Glass (Joel Berg)
56.33: U2 Simon Lauridsen, Sunds
58.36: 9-4 Daniel Mac Cabe (Tim Jannerup)
58.36: Time out Benløse

Udvisninger: Benløse 3x2min., Sunds 2x2min.
Dommere: Topbias P. Jørgensen og Steffen Leholk
Dansk Kabel TV Arena, 210 tilskuere