16-årige Mikkel Christensen blev matchvinder med kampens eneste mål, da Benløse onsdag aften vandt en taktisk topkamp mod Rødovre med de sjældne cifre 1-0! Midtsjællænderne er nu 8 points foran Rødovre, der stadig er nærmeste forfølger med Sunds lige i hælene.

Floorball er et forunderligt spil. I lørdags vandt Benløse 15-1 over bundholdet Helsingør og har i snit scoret næsten 10 mål per kamp. Onsdag aften var et sølle mål så nok til et hente en smal et-målssejr i topbraget mod tabellens nr. 2 fra Rødovre.

12

Cirka 50 Benløse-fans havde taget turen til Rødovre for at støtte holdet. – På herre ligas vegne en kæmpe tak til alle jer, der havde turen, og også til alle jer, der støtter os på hjemmebane. Vi håber at se jer i Ringsted 25. februar kl 15, når det igen gælder Rødovre. Det betyder squ en he..des masse, at I er der, sagde anfører Niklas Elfving på holdets vegne efter 1-0-sejren.

Kampen var dog langt fra kedelig. Som altid var det intenst i denne nyklassiker, selv om der i første periode ikke blev noteret en eneste hændelse på kampprotokollen.

37 minutter uden mål
Faktisk skulle uret helt frem til det 38. spilleminut, før Mikkel Christensen på oplæg fra Mathias de Fries fik sat kuglen ind bag landsholdskeeper Mike Trolle. Målet vakte så stor jubel, at Benløses Mathias Glass fik tilranet sig en 2+10 minutters udvisning for usportslig optræden. Benløse fik afvist Rødovre med en mand mindre på banen, og efterfølgende sad Glass så den personlige 10-minutters straf af. Og kort efter var det Rødovre-profilen Jannik Trolle, der måtte til afkøling efter en ufin tackling. Det gav Benløse et lille minut i overtal, men det blev heller ikke udnyttet.

Overlevede undertal til sidst
Der var derfor lagt op til en nervepirrende tredje periode med alle scenarier i spil. I Benløse-målet stod David de Fries bestemt ikke tilbage for Mike Trolle, og de to sprællemænd kan tage en pæn portion kredit for, at der ikke blev scoret flere mål. Kulminationen på kampen blev maksimalt dramatisk, da Joel Berg med 80 sekunder tilbage blev vist ud. Rødovre var derfor i box-play og trak også keeperen, men Benløse holdt stand og vandt altså 1-0.

– Det var en meget taktisk kamp, der kombineret med to forrygende målmandspræstationer blev målfattig, men bestemt ikke kedelig, sagde en tilfreds Benløse-træner Jens Hagbarth efter kampen.

Han var glad for sine spilleres præstation, og kunne ud over det enlige mål notere sig tre afslutninger på målrammen, så det kunne altså være blevet til flere.

For David de Fries i Benløse-målet var det også en speciel kamp. Det er sjældent, at målmænd holder buret rent i floorball, og når det så sker på udebane mod Rødovre, så er det altså noget særligt. Hvis det nogensinde er sket skal man mange år tilbage i historiebøgerne for at finde en kamp, hvor Rødovre ikke har scoret på hjemmebane.

Vendsyssel venter lørdag
Benløse har ikke mange dage til at nyde sejren. Allerede på lørdag den 18. februar gælder det en svær udekamp mod de regerende mestre Vendsyssel, der trods en aktuel 5. plads har vist opadgående formkurve. Der venter derfor endnu en helt lige kamp.

Floorball-ligaen, 13. runde
Rødovre – Benløse 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

37.09: 0-1 Mikkel Christensen (Mathias de Fries)
37.09: U2+10 Mathias Glass, Benløse
38.08: U2 Jannik Trolle, Rødovre
58.08: U2 Joel Berg, Benløse

Udvisninger: Rødovre 1x2min., Benløse 1x2min. og 1×2+10min.
Dommere: Tobias Jørgensen og Steffen Leholk
Rødovre Sportshal, tilskuertal ikke oplyst