Benløse holder fast i 1. pladsen med en 6-2-arbejdssejr i Frederikshavn. Midtsjællænderne var uden flere profiler, men de blev glimrende erstattet af unge afløsere, og det lykkedes aldrig nordjyderne at komme helt tæt på.

Kampen i Frederikshavn have Nikolaj Brixager (44) og Mikkel Christensen (24) i startopstillingen. Mathias Glass (77) har allerede spillet sig til en fast plads.

Kampen i Frederikshavn have Nikolaj Brixager (44) og Mikkel Christensen (24) i startopstillingen. Mathias Glass (77) har allerede spillet sig til en fast plads. Nicklas Møller, Emil Lindström og Rasmus Ravn på billedet er 3 andre unge, der slås for spilletid – og for at komme til U19-VM i maj.

Det var en af de kampe, trænerteamet kiggede frem mod med lidt bekymring. En svær udebane, en opportunistisk modstander med alt at vinde – og alles forventning om en pligtsejr mod tabellens nr. 7. Bekymringen blev ikke mindre af afbud fra landsholdsspillerne Jacob Bøge og Jesper Roland, U19-landsholdsspiller Frederik Pil og derudover Frederik Grønhøj Stigaard. Afbud, der efterlod Benløses anden kæde mere eller mindre i ruiner.

Alligevel gik det som det skulle, set fra Benløses side.
– Det var dejligt, at de unge talenter bare bliver ved med at byde sig til. Med de mange afbud og skader undevejs til Mathias Glass og Tim Jannerup, så var det også nødvendigt, sagde cheftræner Jens Hagbarth efter kampen.

Trumf på i tredje
Han kunne se Benløse vinde første periode med 3-0 på mål af Mathias Glass, Daniel Mac Cabe og Joel Berg. Anden periode blev en blød mellemvare, hvor Frederikshavn stod for det eneste mål efter en noget uinspireret indsats.

I sidste periode satte Benløse så trumf på med to hurtige scoringer til stillingen 5-1. Først Joel Berg med sit andet mål, og for anden gang i power-play, og derefter unge Nikolaj Brixager, der slås for en plads på det U19-landshold, der til maj skal VM. Mathias de Fries cementerede sejren med 10 minutter, inden Frederikshavn til slut fik lov til at pynte til slutresultatet 6-2 i Benløses favør.

Ros til de yngste
– Det var en god kan fra vores side. Vi burde have lavet flere mål, men deres målmand stod fantastisk, sagde Jens Hagbarth, der blandt andet sendte roser af sted til Mikkel Christensen og Nikolaj Brixager, der fik spilletid fra start og greb chancen. Kampen gav også debut til Benjamin Sørensen, der kom til Benløses U17-hold til sæsonstart, og nu også har spillet sig til en plads i liga-truppen – og altså debut.

Nu er der kamppause frem til lørdag den 11. februar kl. 14.30, hvor Helsingør besøger Benløsehallen. På grund af messe kan der ikke spilles i Dansk Kabel TV Arena. Helsingør ligger næstsidst i tabellen, men kæmper for at klemme sig op på den 8. plads, der giver adgang til slutspillet. Det vil dog være en af sæsonens helt store sensationer, hvis det lykkes nordsjællænderne at tage point med hjem fra Ringsted.

Floorball-ligaen, 11. runde
Frederikshavn – Benløse 2-6 (0-3, 1-0, 1-3)

0-1 Mathias Glass (Tim Jannerup)
0-2 Daniel Mac Cabe (Mathias Glass)
0-3 Joel Berg (Mathias de Fries) PP
1-3
1-4 Joel Berg (Tim Jannerup) PP
1-5 Nikolaj Brixager
1-6 Mathias de Fries
2-6

Udvisninger: Frederikshavn 5x2min., Benløse 2x2min.
Dommere: Jens Christian Skrubbeltrang og Steffen Højbjerg
Abildgaardhallen, 125 tilskuere