Det blev aldrig så spændende, som mange havde spået, da de nykårede pokalmestre fra Copenhagen gæstede Benløsehallen til topkamp i floorball-ligaen onsdag aften. Benløse vandt 9-2 og slog dermed et hul på ni points ned til københavnerne. Benløse topper fortsat tabellen.

David de Fries

David de Fries (G) spillede stærkt i Benløsemålet i 9-2-sejren. Den ældste af de Fries brødrene har endnu ikke siddet mellem stængerne i en kamp Benløse har tabt denne sæson.

I de første fem minutter var det Copenhagen, der havde chancerne, men en velspillende David de Fries tog det han skulle – og lidt til – i Benløsemålet. Generelt spillede Benløse-keeperen en bundsolid kamp. Derfra tog Benløse langsomt over mod et sjældent set defensivt københavnerhold, der gravede sig dybt ned på egen halvdel og satsede på kontraangreb.

Stærk 3. kæde
Først slog Anders Christensen til fra distancen, før Tim Jannerup var fri på bagerste stolpe minuttet efter. 2-0 blev også til 3-0 med Frederik Stigaards scoring efter ni minutters spil. I øvrigt den anden scoring fra en velspillende 3. kæde.

I anden periode fortsatte hjemmeholdet de gode takter med Jannerups frække scoring rundt om stolpen, før udvisningerne begyndte at ramme begge hold. Først var Benløse i undertal nærmest fire minutter i træk, uden at Copenhagen fik udnyttet overtallet. Derefter fik Benløse chancen med en mand mere på banen, og så slog topscorer Mathias Glass til med et signaturmål fra sin yndlingsposition foran kassen til 5-0.

Fra 5-0 til 5-2
Copenhagen fik en lille opblomstring midtvejs i kampen med Alex Jensens reducering og en uheldig Benløse-fod, der lavede selvmål i et returløb, og så var 5-0 pludseligt blevet til 5-2 på under et minut. Jacob Bøge punkterede dog effektivt gæsternes comeback. Efter et stærkt soloraid øgede han til 6-2.

I sidste periode prøvede københavnerne at mobilisere et pres, men det blev lidt halvhjertet. Måske fordi Mathias de Fries sølle 17 sekunder inde i perioden satte trumf på med scoring til 7-2. Og Frederik Stigaards 8-2-perle kunne bare nydes. Han styrede elegant Frederik Pils pasning i mål – i øvrigt Pils tredje assist i kampen. Til sidst lukkede Jesper Roland ballet i overtal til slutresultatet 9-2.

Vigtig sejr
– Det var en vigtig sejr. Vi tabte til Copenhagen i pokalsemifinalen i december, og inden da til Sunds i ligaen. Så det var vigtigt at komme på ret køl igen mod et hold fra toppen af tabellen. Jeg synes vi fik sendt et signal, ikke mindst til os selv, at vi også er der efter nytår. Det var en helstøbt holdindsats, sagde Benløses cheftræner Jens Hagbarth efter kampen.

Med sejren holder Benløse fast i 1. pladsen. Både Rødovre og Vendsyssel vandt onsdag aften, og dermed dumpede Copenhagen ned på 5. pladsen. Sunds er fortsat nr. 2 i tabellen og spiller torsdag aften hjemme mod Frederikshavn. Næste gang Benløse skal i aktion er netop mod Frederikshavn på udebane den 28. januar.

Floorball-ligaen, 10. runde
Benløse – Copenhagen 9-2 (3-0, 3-2, 3-0)

05.44: 1-0 Anders Christensen (Frederik Pil)
06.54: 2-0 Tim Jannerup (Joel Berg)
08.56: 3-0 Frederik Grønhøj Stigaard (Frederik Pil)
22.20: 4-0 Tim Jannerup (Daniel Mac Cabe)
23.49: U2 Jesper Roland, Benløse
26.00: U2 Rasmus Poulsen, Benløse
30.11: U2 Kenneth Danielsen, Copenhagen
31.35: 5-0 Mathias Glass (Tim Jannerup) PP
32.45: 5-1 Alex Jensen (Jesper Schow)
33.35: 5-2 Selvmål
36.16: 6-2 Jacob Bøge (Daniel Nygaard)
40.17: 7-2 Mathias de Fries
47.55: U2 Alex Jensen, Copenhagen
50.32: Time out Benløse
51.38: U2 Daniel Nygaard, Benløse
53.13: U2 Kenneth Danielsen, Copenhagen
56.01: 8-2 Frederik Grønhøj Stigaard (Frederik Pil)
58.26: U2 Esben Køhler, Copenhagen
58.55: 9-2 Jesper Roland (Joel Berg) PP
59.16: U2 Frederik Pil, Benløse

Udvisninger: Benløse 4x2min., Copenhagen 4×2 min.
Dommere: Troels Arpe-Strøm og Ronni Andersen
Tilskuertal: 138 i Benløsehallen