Benløse er for femte gang i klubbens historie klar til semifinalen i Pokalturneringen på herresiden efter 8-2-sejr over Rødovre lørdag eftermiddag i Dansk Kabel TV Arena. Det er endnu aldrig lykkes midtsjællænderne at indløse billet til finalen.

Se billeder fra kampen på Facebook

Det begyndte taktisk som det har for vane, når Benløse og Rødovre tørner sammen. Ganske hurtigt fik Benløse arbejdet sig til et overtag, og i de sidste fem minutter af 1. periode blev stillingen effektivt forvandlet fra 0-0 til 3-0.

Benløses kaptajn, Niklas Elfving, lagde for, da han elegant sendte bolden i mål direkte på frislag. Tim Jannerup og Mathias de Fries fulgte op med de næste scoringer.

Fire gange Glass
I anden periode fortsatte Ringsted-drengenes dominans. Mathias Glass gjorde det til 4-0, før Rødovres Daniel Hedegaard fik lov til at reducere. Det stoppede dog ikke midtsjællænderne, der ved to gange Glass sikrede sig en komfortabel pauseføring på 6-1.

Rødovre fik håb om et comeback, da Nicolai Børner reducerede til 6-2 tidligt i 3. periode, og da Benløse kort efter blev ramt af en udvisning, fik københavnerne en gylden chance for at komme endnu tættere på. I stedet tog fanden ved Mathias de Fries, der erobrede bolden på energisk vis og i undertal punkterede kampen definitivt med scoring til 7-2.

Mathias Glass afsluttede opgøret med sit fjerde mål – det andet i power-play – til sluteresultatet 8-2.

Spilletid til talenterne
Rødovre var handicappet af fravær af flere spillere, og det betød, at kampen aldrig fik den nerve og intensitet, der kendetegner denne moderne klassiker. Det var i øvrigt det 9. opgør mellem de to mandskabet i pokalturneringen, og sejren var Benløses anden.

– Vi spillede en rigtig god kamp, som vi dominerede i store perioder. Jeg fik mulighed for at bruge de unge kræfter i truppen, der gjorde det virkelig godt. Det er sjældent man kan give spilletid til hele truppen i kampene mod Rødovre, sagde en tilfreds Jens Hagbarth efter kampen.

Cheftræneren kunne også notere sig, at den unge U19-landsholdsmålmand Emil Lindström kvitterede for tilliden og leverede en god præstation i Benløses mål.

Lodtrækning til semifinalerne
Benløse, Sunds og Copenhagen er alle klar til semifinalerne. Det sidste hold skal findes i opgøret mellem Frederikshavn og Vendsyssel, der bliver spillet den 3. november. Derefter bliver der trukket lod om, hvordan semifinalerne skal spilles.

Pokalturneringen, kvartfinale
Benløse – Rødovre 8-2 (3-0, 3-1, 2-1)
05.19: U2 Marko Krogsaard, Rødovre (Hårdt spil)
14.19: 1-0 Niklas Elfving
16.42: 2-0 Tim Jannerup (Mathias Glass)
19.55: 3-0 Mathias de Fries (Joel Berg)
24.05: 4-0 Mathias Glass (Joel Berg)
28.37: 4-1 Daniel Hedegaard (Emil Kristensen)
31.09: U2 Jacob Bøge, Benløse (Ukorekt slag)
33.22: U2 Marko Krogsgaard, Rødovre (Ukorrekt slag)
34.26: 5-1 Mathias Glass (Tim Jannerup) PP
36.07: 6-1 Mathias Glass (Mathias de Fries)
44.24: 6-2 Nicolai Børner (Emil Kristensen)
45.57: U2 Jesper Roland, Benløse (Ukorrekt slag)
46.59: 7-2 Mathias de Fries SH
50.15: Time out Benløse
50.41: U2 Emil Kristensen, Rødovre (Hårdt spil)
51.22: 8-2 Mathias Glass (Tim Jannerup) PP
58.28: U2 Mads Kristensen, Rødovre (Ukorrekt skub)

Udvisninger: Benløse 2x2min., Rødovre 4x2min.
Dommere: Tony Johansson og René Hochhauer
165 tilskuere i Dansk Kabel TV Arena