Det blev alt for spændende i sidste periode, da Benløse lørdag slog Vendsyssel Hot Shots med 8-6 i Dansk Kabel TV Arena og dermed fik en lille revanche for nederlaget i DM-finalen i april i Randers.

Se billeder på Facebook
Se højdepunkter på Youtube

Det var et tændt Benløse-mandskab, der dominerede kampen fra start, hvor en storspillende Anders Kjær i Vendsyssel-målet lavede små mirakler for sit hold. Og i stedet for føring til hjemmeholdet slog Vendsyssels rutinerede Steffen Jensen til ud af det blå. Så var Benløse ligesom advaret og gæsternes kynisme.

Den manglende skarphed fortsatte i det meste af 1. periode, hvor Benløse dog også overlevede to undertalsperioder inden forløsningen endelig kom, da 16-årige Mathias Glass udlignede i power-play på oplæg fra Mathias de Fries.

MÅLFORLØSNING I 2. PERIODE
Der havde stået Benløse på stort set hele første periode, og det mønster fortsatte i anden, hvor forløsningen i form af mål også kom – hele fem styk til midtsjællænderne.

Det blev 2-1 ved Mathias Glass, Vendsyssel fik lov til at reducere på en af sine få chancer, før Tim Jannerup, to gange Glass og til sidst Jacob Bøge sendte Benløse i omklædningen med en gedigen 6-2-føring.

BENLØSE LUKKEDE VENDSYSSEL IND
Kampen virkede på det tidspunkt lukket med et Benløsehold i total kontrol, men sidste periode begyndte med en gang indianer-bold, hvor hjemmeholdet gik efter flere mål. Bagude blev der sløset i en sådan grad, at gæsternes måltyv Andreas Glad og norske Halvorsen fik lov til at reducere til 6-4.

Det gav nordjyderne moral, men det blot for at se Glass banke sit femte mål i netmaskerne til 3-målsføring på den anden assist fra Benløses nye svenske spiller, Joel Berg.

NERVØS AFSLUTNING
Om det skyldes premierenerver skal være usagt, for Benløse formåede endnu engang at lukke gæsterne ind i kampen, da Niklas Knøsen med et flot solopræstation reducerede føringen til 7-5 sølle 16 sekunder efter Benløses scoring, og midtvejs i perioden blev det for alvor kriminelt, da Sune Reinert bragte Vendsyssel inden for ét måls afstand.

Derfra var det som om Benløse fik strammet op på koncentrationen, selv om nordjyderne bombede løs på halve, kvarte og endda de chancer, der var mindre. Til sidst kunne Jesper Roland definitivt lukke kampen til 8-6.

– Det var en kamp, vi sad totalt på i 40 minutter, men var tæt på at smide til sidst. Sejren burde ikke være kommet i fare, og tredje periode var bestemt ikke god nok sagde Benløses anfører Niklas Elfving efter kampen.

Han glædede sig over de tre point, og at Benløse nu endelig er kommet i gang. Det endda med revanche for nederlaget i DM-finalen tilbage i april, hvor Vendsyssel vandt en tæt finale med 5-3 i Randers Super Arena.

For Benløse venter nu to udekampe. Søndag den 2. oktober mod Copenhagen i Valbyhallen i en 50/50-kamp, og derefter oprykkerne Helsingør torsdag den 6. oktober, hvor alt andet end en sejr må betegnes som en skuffelse.

Floorball-ligaen, 1. runde
Benløse – Vendsyssel 8-6 (1-1, 5-1, 2-4)
03.01: 0-1 Steffen Jensen
05.48: U2 Steffen Jensen, Vendsyssel
11.21: U2 Jacob Bøge, Benløse
15.13: U2 Daniel Mac Cabe, Benløse
18.03: U2 Anton Madsen, Vendsyssel
19.34: 1-1 Mathias Glass (Mathias de Fries) PP
25.12: U2 Anton Madsen, Vendsyssel
25.58: U2 Niklas Knøsen, Vendsyssel
25.28: U2 Jacob Bøge, Benløse
26.37: 2-1 Mathias Glass (Tim Jannerup) PP
28.28: U2 Tim Jannerup, Benløse
31.57: 2-2 Petter Halvorsen (Anton Madsen)
33.00: 3-2 Tim Jannerup (Joel Berg)
34.26: 4-2 Mathias Glass (Rasmus Poulsen)
38.07: 5-2 Mathias Glass (Tim Jannerup)
38.36: U2 Johan Upström, Vendsyssel
39.24: 6-2 Jacob Bøge (Tim Jannerup) PP
42.27: 6-3 Andreas Glad
42.44: U2 Frederik Stigaard, Benløse
43.03: 6-4 Petter Halvorsen (Nikolai Flyvholm) PP
45.26: 7-4 Mathias Glass (Joel Berg)
45.44: 7-5 Niklas Knøsen (Steffen Jensen)
50.42: 7-6 Sune Reinert (Rasmus Overgaard)
56.51: Time out Vendsyssel
59.12: 8-6 Jesper Roland

Udvinsinger: Benløse 5x2min., Vendsyssel 5x2min.
Dommere: Tobias P. Jørgensen og Steffen Leholk
Tilskuertal: 155 i Dansk Kabel TV Arena